VqI14dIZgOPEqICDVdzsdHohm6R1qA6BYQ86dmeQ

28+ Kumpulan Soal PTS BAHASA DAERAH KELAS XI TKJ 4 | WORLD LANGUAGES Pilihan Ganda dengan Kunci Jawaban

Selamat pagi.. sobat, Di website caktekno.com hari ini 26-Aug-2022 kami menyediakan kumpulan soal, bank soal beserta daftar jawaban/kunci jawaban tentang PTS BAHASA DAERAH KELAS XI TKJ 4 | WORLD LANGUAGES yang sangat lengkap untuk semua jenjang pendidikan sebagai sarana belajar kamu belajar dan mengikuti PTS (Penilaian Tengah Semester)/UTS/Ulangan/Tugas Rumah/PR/Ujian Akhir untuk Kelas University di sekolah atau sebagai referensi soal untuk bapak dan ibu guru di sekolah. Soal latihan di website ini disusun secara struktur dan mempermudah siswa mempelajari dan menguasai mata pelajaran pada semester 1 dan 2 2022/2023.

28+ Soal PTS BAHASA DAERAH KELAS XI TKJ 4 | WORLD LANGUAGES 2022/2023 Lengkap



1. Pak Guru napa sampun .......

a. Teko
[Jawaban Salah]

b. Rawuh
[Jawaban Benar]

c. Masuk
[Jawaban Salah]

d. Budal
[Jawaban Salah]

e. Berangkat
[Jawaban Salah]



2. Aku lagi ......... Pak Guru nang kantor

a. Di Ajak
[Jawaban Salah]

b. Di Celuk
[Jawaban Salah]

c. Di Timbali
[Jawaban Benar]

d. Di Geret
[Jawaban Salah]

e. Dipanggil
[Jawaban Salah]



3. Basa ngoko lugu biasane digawe

a. Murid marang gurune
[Jawaban Salah]

b. Awak dewe marang konco
[Jawaban Benar]

c. Anak marang bapake
[Jawaban Salah]

d. Pegawe marang dhuwurane
[Jawaban Salah]

e. wong tuwo marang wong tuwo
[Jawaban Salah]



4. MC iku cekakan saka tembung?

a. Mastery of ceremony
[Jawaban Salah]

b. Mastery ceremony
[Jawaban Salah]

c. Master of Ceremony
[Jawaban Benar]

d. Magester of Ceremonial
[Jawaban Salah]

e. Master of Ceremoni
[Jawaban Salah]



5. Teks sesorah kang isine ngucapake salam marang para tamu minangka tanda sapa aruh lan pakurmatan, perangan sesorah?

a. Isi
[Jawaban Salah]

b. Pambuka
[Jawaban Benar]

c. Pangarep-arep
[Jawaban Salah]

d. Panutup
[Jawaban Salah]

e. Salam
[Jawaban Salah]



6. Teks panatacara kang isine memuji syukur dhumateng Gusti ingkang Maha Asih supaya acara saged kalaksanan kanthi lancar, perangan panatacara?

a. Isi
[Jawaban Salah]

b. Pambuka
[Jawaban Salah]

c. Pangajeng-ajeng
[Jawaban Benar]

d. pamuji
[Jawaban Salah]

e. Pangarep
[Jawaban Salah]



7. Nalika sesorah wirasa dipatrapake karo swasana, upamane layatan boten sami kaliyan syukuran. Aja nganti gojegan. Kang ngono iku ateges wong sesorah iku nggatekake?

a. Wicara
[Jawaban Benar]

b. Wiraga
[Jawaban Salah]

c. Wirama
[Jawaban Salah]

d. Wirasa
[Jawaban Salah]

e. Wihara
[Jawaban Salah]



8. Nalika sesorah swantenipun ingkang trep, boten keseron, boten bengok-bengok, lan boten kelirihen, tegesipun tiyang sesorah menika nggatosaken?

a. Wicara
[Jawaban Salah]

b. Wirama
[Jawaban Benar]

c. Wiraga
[Jawaban Salah]

d. Wirasa
[Jawaban Salah]

e. Wihara
[Jawaban Salah]



9. Tiyang sesorah kedahipun patrap kaliyan swasana badan kedah teteg, jejeg, mantep, asta ngapurancang. Praen ulat sumeh, grapyak, ora besengut. Ateges nggatosaken?

a. Wirama
[Jawaban Salah]

b. Wiraga
[Jawaban Benar]

c. Wirasa
[Jawaban Salah]

d. Wicara
[Jawaban Salah]

e. Wihara
[Jawaban Salah]



10. Jejibahane pranatacara iku kang paling abot yaiku nalika ....

a. nutup adicara
[Jawaban Salah]

b. nata lan nulis rantamane adicara
[Jawaban Salah]

c. nata lakune adicara
[Jawaban Benar]

d. mbukak adicara
[Jawaban Salah]

e. maca adicara
[Jawaban Salah]



11. ”Puput pepuntoning adicara, wus dumugi paripurnaning gati.” Ukara iki mathuke digunakake ing perangan … .

a. pambuka
[Jawaban Salah]

b. atur pakurmatan
[Jawaban Salah]

c. atur panutup
[Jawaban Benar]

d. rantaman adicara
[Jawaban Salah]

e. isi
[Jawaban Salah]



12. Salah sijine syarat dadi pranatacara kang gamben yaiku kudu gladhen olah swara ing antarane kudu wasis ing babagan wirama wedharing ukara. Wirama wedharing ukara iku padha karo… .

a. artikulasi
[Jawaban Salah]

b. lafal
[Jawaban Salah]

c. wirama gendhing
[Jawaban Salah]

d. intonasi
[Jawaban Benar]

e. vokal
[Jawaban Salah]



13. Nalika ngrungokake pasrah penganten, ana pratelan :

a. Ringkesan
[Jawaban Salah]

b. Pambuka
[Jawaban Benar]

c. Surasa
[Jawaban Salah]

d. Basa
[Jawaban Salah]

e. Panutup
[Jawaban Salah]



14. Dudutan, pangarep-arep, lan ngaturake luput anggone matur iku perangan tanggap wacana kang diarani ….

a. Salam pambuka
[Jawaban Salah]

b. Pambuka
[Jawaban Salah]

c. Surasa
[Jawaban Salah]

d. Panutup
[Jawaban Benar]

e. Salam panutup
[Jawaban Salah]



15. Paraga kang nduweni sipat serakah, iri lan pengin menang dhewe diarani paraga...

a. Protagonis
[Jawaban Salah]

b. Antagonis
[Jawaban Benar]

c. Tritagonis
[Jawaban Salah]

d. Paraga Utama
[Jawaban Salah]

e. Paraga Pambantu
[Jawaban Salah]



16. Wayah enjing, siyang, sonten, dalu inggih menika latar ....

a. papan
[Jawaban Salah]

b. panggonan
[Jawaban Salah]

c. swasana
[Jawaban Salah]

d. kahanan
[Jawaban Salah]

e. wektu
[Jawaban Benar]



17. Ingkang boten kalebet medhia iklan inggih menika ....

a. layang kabar
[Jawaban Salah]

b. papan tulis
[Jawaban Benar]

c. kalawarti
[Jawaban Salah]

d. tv
[Jawaban Salah]

e. radhio
[Jawaban Salah]



18. Pariwara Layanan Masyarakat menika kalabet jinis ingkang ....

a. pangajak-ajak
[Jawaban Benar]

b. ngelingaken
[Jawaban Salah]

c. nglarang
[Jawaban Salah]

d. ngemutaken
[Jawaban Salah]

e. iklan baris
[Jawaban Salah]



19. Pariwara menika kalebet jinis pariwara ingkang ....

a. Informatif
[Jawaban Salah]

b. Persuasif
[Jawaban Benar]

c. Reminder
[Jawaban Salah]

d. Produk
[Jawaban Salah]

e. Jasa
[Jawaban Salah]



20. Wong sing neng sekolah, penggawehane ngulang murid-murid yoiku?

a. Polisi
[Jawaban Salah]

b. Dokter
[Jawaban Salah]

c. Guru
[Jawaban Benar]

d. Penjaga
[Jawaban Salah]

e. Private
[Jawaban Salah]



21. "Taman safari prigen" panggonan plesir awujud?

a. Pasar
[Jawaban Salah]

b. Kebun binatang
[Jawaban Benar]

c. Sekolah
[Jawaban Salah]

d. Pabrik
[Jawaban Salah]

e. Rumah sakit
[Jawaban Salah]



22. Mas e ibuk arane?

a. Bapak
[Jawaban Salah]

b. Pak Dhe
[Jawaban Benar]

c. Pak Lik
[Jawaban Salah]

d. Mbah
[Jawaban Salah]

e. Budhe
[Jawaban Salah]



23. Kewan seng iso nggendhon contoh e?

a. Bebek lan sapi
[Jawaban Salah]

b. Wedus lan sapi
[Jawaban Salah]

c. Pithik lan mentok
[Jawaban Benar]

d. Menthok lan Kucing
[Jawaban Salah]

e. menthok lan sapi
[Jawaban Salah]



24. Ngopeni Banyu Sumber Panguripan

a. banyu sumber penguripan
[Jawaban Benar]

b. banyu kali kang resik
[Jawaban Salah]

c. limbah omahan
[Jawaban Salah]

d. banyu resik ing ngendhi-endhi
[Jawaban Salah]

e. banyu kali kang kebek limbah
[Jawaban Salah]



25. Banyu resik angel digoleki amarga saiki akeh banyu kali kang kena ........

a. uwuh utawa larahan
[Jawaban Salah]

b. uwuh lan limbah
[Jawaban Benar]

c. suket kang tukhul saparan-paran
[Jawaban Salah]

d. gegodongan
[Jawaban Salah]

e. banjir
[Jawaban Salah]



26. Ngopeni Banyu Sumber Panguripan

a. narasi
[Jawaban Salah]

b. deskripsi
[Jawaban Salah]

c. persuasi
[Jawaban Benar]

d. fabel
[Jawaban Salah]

e. dongeng
[Jawaban Salah]



27. Ing ngisor iki titikane pariwara / iklan sing bener yaiku .........

a. ukarane mamerake
[Jawaban Benar]

b. ukarane nyenengake
[Jawaban Salah]

c. ukara mentes
[Jawaban Salah]

d. ukarane ngujuk-ujuki
[Jawaban Salah]

e. ukara kang ngajaki
[Jawaban Salah]



28. Gambar kang ana sisih kiwa iki klebu jinise .........

a. iklan
[Jawaban Benar]

b. pawarta
[Jawaban Salah]

c. gambar carita
[Jawaban Salah]

d. slogan
[Jawaban Salah]

e. dongeng
[Jawaban Salah]



29. Panguripan ing ngendhi wae mesthi mbutuhake oksigen. Ora mung manungsa, kewan uga butuh oksigen supaya paru-parune sehat. Kang bisa mrodhuksi oksigen yaiku tanduran sing subur ................

a. kewan ingon-ingon
[Jawaban Salah]

b. banyu kang resik
[Jawaban Salah]

c. tanduran sing subur
[Jawaban Benar]

d. manungsa
[Jawaban Salah]

e. kebanjiran
[Jawaban Salah]



30. Ing ngisor iki ukara sing klebu jenise pariwara/iklan yaiku ......

a. ngundhuh wohing pakarti
[Jawaban Salah]

b. lemah longsor mendhem puluhan omah
[Jawaban Salah]

c. ayo njaga lestarine alam!
[Jawaban Benar]

d. banjir nrajang pirang-pirang desa
[Jawaban Salah]



Demikian Kumpulan Soal PTS BAHASA DAERAH KELAS XI TKJ 4 | WORLD LANGUAGES Pilihan Ganda dengan Kunci Jawaban, Perjalanan Masih Panjang Sob

Related Posts

Related Posts

Posting Komentar